BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

NUFFNANG ADS

Wednesday, December 15, 2010

Saya Bukan Pokemon!!!!


Salam dan Halooooo

Aha......Apekah menatang dalam gambar kat atas ni??? Pokemon??? Pokemon korang...ni bukan Pokemon le....ni sejenis menatang yang wujud kat dunia realiti ni....Otak korang ni
memang da terpengaruh dengan tv ni...Tak bagus....tak bagus........

Kenapa kene kurung?? Sebab ni pet aku......Bukan PAD la......Teruk la korang ni fikir benda
tak elok....Otak Kuning.......Hish!!!.......Ni haiwan peliharaan aku faham.......Tak....bukan
Pokemon....Bape kali aku nak cakap....Hish......


Aha.....View baik punya....Cepat teka...menatang apekah itu? Pikachu?? Pika.....pika....Aku bagi Thunder Bolt baru tau........Bukan Pikachu la!!! Pikachu tu Pokemon!!!....Korang ni...tak berfikiran kritis betol la...... Teka-teka.....Cepat!!


Dah la....Nak menunggu korang teka sampai bile-bile tak dapat.....Aha....Memperkenalkan..
Haiwan peliharaan aku.....Coco nama dia ni....Comel an....Dia gah tido...Selalu dia gulung badan dia macam tenggiling...Mahal wok ayah aku beli....Seronok bele Coco ni...ahaha.....Boleh bawak pegang-pegang......Dia gigit....Tapi tak sakit....Coco ni betina au....Ni kira anak la lagi ni......


Dia da bangun dah.....Tengok....gah berangan la tu....Ape la dia fikirkan....Ahahahahha...Kesian dia lonely....tak ada kawan....tapi tak pe...tuan dia ada....:D...Tengok-tengok...macam tikus pun ada....Kadang-kadang dia ada wat bunyi macam tikus.........tapi dia ni bukan tikus.......Korang nak tau tak ape dia ni?? Aha...Jom...aku kongsi sikit fakta pasal Sugar Glider aka Coco aku ni....

Fakta Sugar Glider

  • Merupakan sejenis marsupial terbang yang kecik(marsupial ni kira dalam family tupai la gak)
  • Nama saintifik dia Petaurus breviceps
  • Ada 7 jenis subspesies
  • Spesies glider ni bole jumpa kat Australia,New Guinea,sekitar pulau Tasmania dan Indonesia

Ha....kan dia dah marah.....Panggil dia Pokemon lagi.......XD

-Tamat-

(Sumber:Wikipedia)

2 comments:

Si Gadis Semasa said...

weyyy !! aku suka menatang ni !!!

kirana said...

comel doe menatang 2!!
huhuhu..
bpe ringgit ko bli bnde 2??
huhuhu